perjantai 26. joulukuuta 2008

Pikapaistettua ruusukaalia


"Yäk, ruusukaalia!" Se lienee useimman reaktio törmätessään näihin sympaattisiin minikaaleihin. Yleensähän ne on keitetty täysin ylikypsiksi, jolloin rakenteen lisäksi myös maku on pilattu.

Nämä ruusukaalit pikapaistetaan pannulla, ja halutessaan niitä voi myös hauduttaa hetken, riippuen kuinka rapeista ruusukaleista pitää. Pinjansiemet viimeistelevät maun, ja pähkinöitäkin voi kokeilla.

Pikapaistetut ruusukaalit

200 g kotimaista ruusukaalia
1 valkosipulinkynsi
suolaa
mustapippruia
1 rkl vaaleaa siirappia
1,5 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
tilkka rypsiöljyä paistamiseen

Halkaise ruusukaalit puoliksi ja pilko valkosipuli ohuiksi siivuiksi. Laita öljyä kuumalle pannulle ja heitä ruusukaalit ja valkosipuli kyytiin. Paista viitisen minuuttia käännellen koko ajan.

Radikaalein rapeuden ystävä on valmis herkuttelemaan pikapaistetuilla ruusukaaleillaan nyt. Kokeile rakennetta haarukalla, ja jos haluat hauduttaa niitä hetken, lisää pannulle noin 1/2 dl vettä ja anna sen kiehua pois ilman kantta.

Lisää viimeiseksi siirappi, suola ja pippuri pannulle, paista vielä minuutti ja kumoa ruusukaalit tarjolle. Ripottele päälle kuivalla pannulla paahdetut pinjansiemenet ja nauti välittömästi.

3 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Kuulostaa hyvalta.Rakastan kaaleja, mutta ruusukaali on sellainen mita tulee vahemman kaytettya.Pitaa joskus kokeilla teidan reseptilla.

Polaris Koi kirjoitti...

Ruusukaalia, nam! Pitääpä kokeilla pikapaistamista - mie yleensä kiehautan kaaleja n. 2 minuuttia ja maustan ne sitten sitruunamehulla, öljyllä ja suolalla.

Aino kirjoitti...

Kokeiltiin tätä reseptiä ja syötiin kahtena päivänä peräkkäin - oli niin hyvää! Muutenkin reseptit vaikuttavat mahtavilta.