maanantai 22. joulukuuta 2008

Porkkana-cashewpähkinäpihvit


Porkkana ja cashewpähkinä ovat loistava pari. On tullut käytettyä niitä myös tuoresushin täytteenä, mutta siitä enemmän joskus myöhemmin kuvan kera :)

Näiden pihvien ohje on peräisin Tuija Ruuskan Kasviskeittiö-keittokirjasta. Ne pysyvät suht hyvin koossa, ja paahdetun pähkinän maku vielä voimistuu kun se pihvejä paistaessa osuu pihvien reunoilla kuumaan pannuun.

Porkkana-cashewpähkinäpihvit

3 dl porkkanaraastetta
2 dl paahdettua cashew-pähkinärouhetta
1/2-1 dl korppujauhoja
1 dl persiljasilppua
2-3 rkl vettä
1/2 tl suolaa
(valkosipulia)
rypsiöljyä paistamiseen

Sekoita kaikki aineet keskenään ja muotoile pihveiksi. Jos taikina tuntuu liian löysältä, lisää hieman korppujauhoa. Muotoile pihveiksi ja paista pannulla n. 5 minuuttia per puoli. Tarjoa esimerkiksi keitetyn perunan ja sienikastikkeen kera.

1 kommentti:

Jael kirjoitti...

Kiitos ohjeesta, tätä pitääkin kokeilla!