tiistai 16. joulukuuta 2008

Misopestolla maustetut kasvikset


Italialaiset pestokasvikset eli oliiviöljyssä paistettua kesäkurpitsaa, paprikaa, parsakaalia ja punasipulia. Misopeston ohje on alunperin The new Soy cookbookista. Se sopii mainiosti pastan kera syötäväksi, kylmään pastasalaattiin kastikkeeksi tai kasvisten kaveriksi.

Useimmiten misopestoa tulee syötyä kylmän pastan ja keitetyn parsakaalin kera pestoisena salaattina. Ja sopii tietysti myös vaalean leivän päälle. Fenkolin määrää voi vähentää, jos ei pidä sen anismaisesta mausta. Myös pähkinöitä vaihtamalla voi varioida makua.

Misopesto

2 valkosipulinkynttä
5 dl tuoretta bailikaa
1,25 dl paahdettua hasselpähkinää
2 rkl misoa
1 tl murskattuja fenkolinsiemeniä
3/4 dl oliiviöljyä

Laita ensin valkosipulinkynnet tehosekoittimeeen ja aja ne murskaksi. Lisää sitten muut ainekset paitsi oliiviöljy. Aja karkeaksi tahnaksi, ja lisää viimeiseksi öljy valuttamalla se nauhana massan joukkoon tehosekoittimen vielä käydessä. Pesto kestää pari päivää jääkaapissa.

2 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Misopestoreseptin adoptoin heti!

Meri, Helsinki kirjoitti...

Misopesto :-P Teillä on ihan mielettömiä ohjeita!