keskiviikko 10. joulukuuta 2008

Tempeh-pekonia, kuminaperunoita ja harissakastiketta


Tempeh-pekonia oli pakko kokeilla Kurpitsamoskan blogista, koska kuulumme siihen pieneen vähemmistöön, joka pitää tempehin mausta. Tempeh-pekoni onnistui täydellisesti! Ohuen ohuiksi pilkotut siivut käristyivät pannulla ihanan pekonimaisen rapeiksi. Ohje löytyy siis sieltä.

Seurana söimme kuminalla ja yrteillä maustettuja peruna- ja lanttusipsejä sekä harissa-tahnalla maustettua soijajugurttikastiketta. Oma kotitekoinen harissa-tahnamme on ostettu Tunisian-reissulta, mutta vastaavia tahnoja löytyy etnisistä kaupoista. Helsingissä Yasmine Food Hakaniemessä lienee varma valinta.

Kumina-yrttiperunat
3 iso Rosamunda-perunaa (n. 500g)
pala lanttua (n. 100g)
2 tl Provencale-yrttisekoitusta
2tl kuminaa
1 tl valkosipulijauhetta
loraus oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Leikkaa perunat ja lanttu ohuiksi siivuiksi ja asettele yhdeksi kerrokseski uunipellille. Sekoita niihin mausteet ja öljy ja kääntele. Paista uunissa 250 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes sipsit ovat saaneet väriä ja ovat rapsakan kypsiä.

Harissa-jugurttikastike

2,5 dl maustamatonta soijajugurttia
2 rkl sitruunamehua
1 tl harissaa
1 pieni murskattu valkosipulinkynsi

Sekoita kaikki aineet keskenään. Tarjoa viileänä. Tulisuutta voi säädellä muuttamalla harissan määrää. Sopii erinomaisesti falafelien kastikkeeksi.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Näyttää hyvältä. Koko blogi itseasiassa. Huikeita kuvia. Asiaa, että tulee uusia kasvisruokablogeja :)