maanantai 8. joulukuuta 2008

Thaimaalainen pinaattikeitto


Tämän thai-keiton piti olla vain nopea iltapala, mutta sen tekeminen karkasi hieman käsistä. Lopputulos oli herkullinen, ei liian täyttävä iltakeitoksi mutta ei liian laihakaan.

Thaimaalainen pinaattikeitto

2 cm:n pala galangal-juurta
2 cm:n pala inkivääriä
2 valkosipulinkynttä
2 tl punaista Aroy:n red curry -tahnaa
1 pieni sipuli
3rkl (rypsi)öljyä
150g tuoretta pinaattia
150g vihreitä papuja
4 kuivattua siitakesientä
2-3 limen lehteä (tuorepakasteena, jos mahdollista)
1 sitruunaruohon varsi
6 rkl soijaa, tai maun mukaan
n. 5 dl vettä
2 dl kookosmaitoa
0,5tl sokeria
1 limen mehu

Raasta galangal ja inkivääri, pilko valkosipuli ja sipuli. Kuumenna öljy kattilassa, lisää ne ja punainen currytahna. Kuumenna minuutti-pari, lisää vihannekset ja paloiksi murskatut sienet.

Lisää nesteet, limen lehdet, sitruunaruoho, soija ja sokeri. Anna kiehua hiljaisella lämmölllä noin 15 minuuttia. Ota keitto pois hellalta ja lisää limen mehu.

Ei kommentteja: