maanantai 8. joulukuuta 2008
Thaimaalainen pinaattikeitto
Tämän thai-keiton piti olla vain nopea iltapala, mutta sen tekeminen karkasi hieman käsistä. Lopputulos oli herkullinen, ei liian täyttävä iltakeitoksi mutta ei liian laihakaan.
Thaimaalainen pinaattikeitto
2 cm:n pala galangal-juurta
2 cm:n pala inkivääriä
2 valkosipulinkynttä
2 tl punaista Aroy:n red curry -tahnaa
1 pieni sipuli
3rkl (rypsi)öljyä
150g tuoretta pinaattia
150g vihreitä papuja
4 kuivattua siitakesientä
2-3 limen lehteä (tuorepakasteena, jos mahdollista)
1 sitruunaruohon varsi
6 rkl soijaa, tai maun mukaan
n. 5 dl vettä
2 dl kookosmaitoa
0,5tl sokeria
1 limen mehu
Raasta galangal ja inkivääri, pilko valkosipuli ja sipuli. Kuumenna öljy kattilassa, lisää ne ja punainen currytahna. Kuumenna minuutti-pari, lisää vihannekset ja paloiksi murskatut sienet.
Lisää nesteet, limen lehdet, sitruunaruoho, soija ja sokeri. Anna kiehua hiljaisella lämmölllä noin 15 minuuttia. Ota keitto pois hellalta ja lisää limen mehu.
Tunnisteet:
aasialaiset ruoat,
keitot,
pääruoat
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti