keskiviikko 3. joulukuuta 2008
Tofun marinoiminen savuoluella
Tämä marinadi keksittiin sattumalta savuolutta maistellessa, ja resepti on todella yksinkertainen:
Savuoluella marinoitu tofu
1/2 pll Alkon savuolutta
(Aecht Schlenkerla Rauchbier Märzen)
1/2 dl soijkastiketta
mustapippuria
2-3 valkosipulin kynttä
500 g tofua
Leikkaa tofu noin sentin paksuisiksi viipaleiksi, asettele ne laakeaan astiaan ja peitä marinadilla. Anna muhia yön yli jääkaapissa.
Seuraavana päivänä ota viipaleet liemestään ja paista pannulla. Maku paranee, jos kaadat paistamisen loppuvaiheessa marinointilientä hieman pannulle ja annat sen imeytyä tofuun. Rouhi myös reilusti mustapippuria sekaan, ja lisää tarvittaessa soijakastiketta.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
5 kommenttia:
Loistoidea, pitääkin kokeilla!
Kuulostaa tosi hyvältä! Mahtaakohan tuo savuolut olla vegaanista?
Hyvä kysymys! Jotkut tummat oluethan eivät tosiaan ole vegaanisia. Laitoin Alkoon kyselyä asiasta. Katsotaan vastaavatko he.
Alkon asiakasneuvonnasta tuli tänään tälläistä postia:
"kiitos viestistäsi. Panimotuotteiden ostajamme on nyt tarkistanut Aecht Schlenkerla Rauchbier Märzen -oluen valmistuksen ja kertoo, että oluen valmistuksessa ei ole käytetty entsyymejä, jotka olisivat eläinperäisiä. Olut on siis vegaanille sopiva."
kuulostaa hurjan hyvältä. täytyypä pistää kokattavien piiiiiiitkään listaan.
Lähetä kommentti