lauantai 6. joulukuuta 2008
Kasvismakkara seitanista
Seitanmakkaraa tuli vihdoinkin kokeiltua. Aivan järjettömän hyvää ja koostumus on todella lihaisa.
Seitanmakkara syntyy gluteiinijauhoista, vedestä ja erilaisista mausteista. Tässä makkarassa käytetty soijaa, tomaattipyreetä, juustokuminaa, korianteria, valkosipulia, soijakastiketta, nestemäistä savuaromia, savupaprikajauhetta ja cajunmausteseosta.
Makkaran makua voi varioida lähes loputtomiin. Olemme kokeilleen mm. kiinalaista makkaraa chilillä, setsuaninpippurilla ja seesaminsiemenillä, ranskalaista makkaraa punaviinillä ja fenkolinsiemenillä sekä tulista ja savuista paprikamakkaraa.
Seitanmakkaraa voi syödä sellaisenaan leivän päällä, paistaa pannulla ja käyttää ruonlaitossa lihan korvikkeena.
Perusohjeen otimme Post Punk Kitchenin sivuilta. Makkara täytyy kääriä folioon todella tiukasti, jotta taikina ei pääse laajenemaan kypsyessään. Se on tiiviin rakenteen salaisuus. Käytä vahvaa foliota ja useampaa kerrosta.
Seitanmakkara
Kuivat aineet:
3 dl gluteenijauhoa
paprikaa
juustokuminaa
korianteria
cayennepippuria
(yrtti)suolaa
cajunmaustetta
Nesteet:
2 dl kylmää vettä
3 rkl tomaattipyrettä
2 rkl öljyä
2 rkl soijakastiketta
2-3 valkosipulin kynttä murskattuna
Laita uuni lämpiämään 160 asteeseen.
Sekoita kuivat aineet ja nesteet eri astioissa hyvin keskenään. Kaada neste kuivien aineiden sekaan, sekoita ja vaivaa taikinaa pari minuuttia.
Muotoile taikinasta n. 15 cm pitkä pötkö, kääri se tiukasti folioon ja pyöritä foliopötkön päät vielä tiukalle.
Paista uunipellillä 90 minuuttia. Kun makkara on paistettu, kuori folio pois ja anna jäähtyä. Kääri uudelleen folioon tai kelmuun ja laita jääkaappiin viilentymään. Sitten viipaleiksi, kuutioiksi tai miten nyt tykkää.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
7 kommenttia:
Olen todella tykästynyt seitan makkaroihin. Hyvä juttu on just se, että makuvariaatioita voi olla vaikka kuinka paljon. Ihania reseptejä teillä muuten, miten en ole ennen tätä blogia huomannut.....
Joo, vaihtelumahdollisuuksia löytyy tosiaankin paljon! Alotettiin tää blogi vasta muutama viikko sitten :)
tässä ei oo mainintaa miten lämmin uuni....
Siinähän se lukee ohjeen alussa, 160 astetta.
Teinpä seitanmakkarasoppaa ja kyllä siitä aivan samperin hyvää tuli.
Lopetin lihatuotteiden syönnin tuossa tammikuussa ja jännä reaktio: Tää maistu jopa vähän liikaa lihalta :D. Mietiskelin tuossa, että saiskos siitä vaikka ruokasoodalla pikkasen "huokosempaa?"
Copy+pastetin reseptin omaan blogiin sen kummemmin lupia kyselemättä, mainitsin kyllä, että se on täältä :).
Kiitos reseptistä!
Kiitos paljon makoistasta reseptistä! Olen kokeillut erilaisia makkaroita tämän pohjalta. Toivottavasti ei ole haitannut, mutta makkarat olivat niin hyviä, että jaoin reseptin blogissa sekä linkkasin lähteeksi sivusi :)
Pinja
Hmm, kesän grillailuihin idea! Kiitos, pitääpä kokeilla. :)
Lähetä kommentti