perjantai 27. helmikuuta 2009
Sakella marinoitu tofu
Sakella marinoidun tofun idea kehittyi Japanin-reissulla. Resepti on todella yksinkertainen, mutta parhaan tuloksen saavuttamiseksi tofua pitää marinoida yön yli jääkaapissa.
Saketofua voi syödä sellaisenaan, nuudelisalaatin kanssa tai käyttää sitä sushin täytteenä tai lisukkeena. Vaikka en sellaisenaan pidä saken mausta lainkaan, toimii se marinoimisessa mainiosti.
Alkossa myydään tällä hetkellä kaiketi kolmea eri sakea. Tässä reseptissä käytetään niistä halvinta vaihtoehtoa, Gekkeikan Sakea.
Sakella marinoitu tofu
500 g tofua
1/2 dl soijakastiketta
1/2 dl sakea
1/2 tl sokeria
1 tl seesamiöljyä
mustapippuria
Sekoita kaikki marinadin aineet keskenään. Pilko tofu viipaleiksi ja laita se laakeaan astiaan. Kaada marinadi päälle ja anna marinoitua jääkaapissa useampi tunti, mieluiten yön yli.
Paista tofuviipaleet seesamiöljyssä rapeiksi. Marinadilientä voi lisätä myös paistamisvaiheessa vähän pannulle, jolloin maku voimistuu.
Tarjoile sellaisenaan paahdettujen seesaminsiementen kera tai käytä sushin täytteenä.
Tunnisteet:
aasialaiset ruoat,
tofu
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
2 kommenttia:
Minkä merkkistä tofua te käytitte tuossa? Näyttää tosi hyvältä!
Käytettiin Vii Voanin halpistofua, mutta mikä tahansa kiinteä, maustamaton tofu käy.
Lähetä kommentti