sunnuntai 15. helmikuuta 2009

Kambodzalaiset tofuvartaat ja lime-pippuridippi


Kambodzan-reissulta tarttui muutama resepti mukaan. Söimme parikin kertaa tällaisia grillattuja kasvisvartaita, jotka nautittiin todella hyvän limedipin, tik marijin, kera.

Kotiin tultuamme löysimme dipin ohjeen yhdestä keittokirjastamme, ja se on yksinkertaisuudessaan kerrassaan nerokas keksintö. Jossain nettiresepteissä ohjeeseen käytettiin myös kalakastiketta.

Marinadiainekset jauhetaan morttelissa hienoksi tahnaksi. Morttelin käyttäminen on olennaista, sillä muuten tahnasta ei saa tarpeeksi sileärakenteista, eikä se tartu silloin tofun pintaan tarpeeksi hyvin.

Kesällä vartaat kärytetään tietysti grillissä, mutta nyt jouduimme paistamaan ne pannulla.

Kambodzalaiset tofuvartaat ja lime-pippuridippi
noin kuusi varrasta

500 g tofua
1 punainen paprika
1 vihreä paprika
2 punasipulia
1/2 tuore ananas

marinadi:
1 tl kokonaisia mustapippureita
1 tl kokonaisia valkopippureita
3 valkosipulinkynttä
2 rkl sokeria
1/2 dl soijakastiketta
1 rkl rypsiöljyä

Lime-pippuridippi
1 rkl murskattua mustapippuria
1/2 tl suolaa
2 limen mehu

Valmista marinadi huhmareessa. Rusikoi ensin pippurit ja sitten valkosipuli murskaksi. Lisää sokeri, soija ja öljy.

Leikka vihannekset ja tofu reilun kokoisiksi paloiksi ja pyörittele ne marinadissa. Varmista, että varsinkin tofut peittyvät marinadiin. Anna maustua vähintään puoli tuntia viileässä, mieluummin kauemmin. Valmista sillä aikaa dippi puristamalla limet pieneen kulhoon ja lisää suola ja pippuri.

Pujota palaset vartaisiin ja grillaa ne. Jos grilliä ei ole käytössä, paista palaset (ilman vartaita) pannulla rapeiksi ja pujota sitten vartaisiin. Tarjoa limedipin kera.

1 kommentti:

Jael kirjoitti...

Kuulostaa tosi hyvältä!