maanantai 23. helmikuuta 2009

Mintulla ja tillillä maustettu hernekeitto


Laskiaisen kunniaksi kokeilimme pitkästä aikaa hernekeiton tekemistä. Nyt löytyi pitkällisen etsinnän jälkeen resepti keitolle, jota kelpasi nautiskella.

Ohje on peräisin Vihreästä langasta, ja muokkasimme sitä hieman. Keitto maustetaan perinteisestä meirami-linjasta poiketen tuoreella tillillä, tuoreella mintulla ja sitruunamehulla.

Saattaa kuulostaa hieman epäilyttävältä yhdistelmältä, mutta se todellakin toimi.

Mintulla ja tillillä maustettu hernekeitto

500 g kuivia herneitä
3 sipulia
3 valkosipulinkynttä
13 dl vettä
2 kasvisliemikuutiota
3/4 dl sitruunamehua
1,5 rkl sokeria
2 tl suolaa
1/2 dl tuoretta minttua
1/2 dl tuoretta tilliä
1/2 tl kuivattua timjamia
mustapippuria
rypsiöljyä paistamiseen

Liota herneitä yön yli. Valuta ja huuhtele ne. Pilko sipulit ja valkosipulinkynnet ja kuullota ne rypsiöljyssä. Lisää herneet, vesi ja kasvisliemikuutiot. Keitä pienellä lämmöllä noin kaksi tuntia, kunnes herneet ovat pehmenneet täysin. Sekoita välillä, jotta keitto ei pala pohjaan.

Lisää keittämisen loppuvaiheessa yrtit, sitruunamehu ja muut mausteet. Tarjoile tuoreen ruisleivän kera.

2 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Moi! Tämä blogi oli mulle uusi löytö (tai sitten en ole ainakaan vieraillut täällä pitkään aikaan) - ihan mahtava sellainen! Meillä näyttää olevan tosi samantapaiset ruokamieltymykset, vaikka sekasyöjä olenkin. Voisin kokeilla vaikka kuinka montaa ohjetta täältä samantien :)

Kokki kirjoitti...

Kiitos, kiva kuulla! :)