perjantai 27. helmikuuta 2009

Sakella marinoitu tofu


Sakella marinoidun tofun idea kehittyi Japanin-reissulla. Resepti on todella yksinkertainen, mutta parhaan tuloksen saavuttamiseksi tofua pitää marinoida yön yli jääkaapissa.

Saketofua voi syödä sellaisenaan, nuudelisalaatin kanssa tai käyttää sitä sushin täytteenä tai lisukkeena. Vaikka en sellaisenaan pidä saken mausta lainkaan, toimii se marinoimisessa mainiosti.

Alkossa myydään tällä hetkellä kaiketi kolmea eri sakea. Tässä reseptissä käytetään niistä halvinta vaihtoehtoa, Gekkeikan Sakea.

Sakella marinoitu tofu

500 g tofua
1/2 dl soijakastiketta
1/2 dl sakea
1/2 tl sokeria
1 tl seesamiöljyä
mustapippuria

Sekoita kaikki marinadin aineet keskenään. Pilko tofu viipaleiksi ja laita se laakeaan astiaan. Kaada marinadi päälle ja anna marinoitua jääkaapissa useampi tunti, mieluiten yön yli.

Paista tofuviipaleet seesamiöljyssä rapeiksi. Marinadilientä voi lisätä myös paistamisvaiheessa vähän pannulle, jolloin maku voimistuu.

Tarjoile sellaisenaan paahdettujen seesaminsiementen kera tai käytä sushin täytteenä.

2 kommenttia:

Tea kirjoitti...

Minkä merkkistä tofua te käytitte tuossa? Näyttää tosi hyvältä!

Laura kirjoitti...

Käytettiin Vii Voanin halpistofua, mutta mikä tahansa kiinteä, maustamaton tofu käy.