keskiviikko 11. helmikuuta 2009

Chili-korianterimarinoidut oliivit


Chilillä ja tuoreella korianterilla marinoidut oliivit on helppo valmistaa. Chilin polte, korianterin vahva maku, sitruunan raikkaus ja oliivien suolaisuus sopivat erinomaisesti yhteen.

Tarjoile oliivit tapaksena tai käytä niitä salaatin joukossa. Jos haluat vähentää oliivien suolaisuutta, liota niitä hetki vedessä ennen käyttöä.

Chili-korianterimarinoidut oliivit

n. 200 g hyviä vihreitä oliiveja
4 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
1 luomusitruunan raastettu kuori
1 rkl sitruunamehua
tuoretta punaista chiliä
tuoretta korianteria

Huuhtele oliivit ja laita ne marinoimisastiaan. Puserra valkosipulinkynnet joukkoon ja lisää myös oliiviöljy. Raasta sitruunan kuori ja lisää se marinadiin. Puserra noin ruokalusikallinen sitruunan mehua joukkoon. Pilko tuoretta chiliä ja korianteria hienoksi silpuksi ja lisää niitä oman maun mukaan joukkoon.

Anna marinoitua jääkaapissa useampi tunti, mieluiten seuraavaan päivään asti.

Ei kommentteja: