maanantai 2. helmikuuta 2009

Limellä marinoitu tofu


Tässä vaihtoehto niille, jotka etsivät nopeaa, helppoa ja hieman vaihtelua tuovaa marinointitapaa tofulle.

Limellä, sitruunaruoholla ja chilillä marinoitu tofu maustuu tarvittaessa puolessa tunnissa, vaikka toki pidempi marinointiaika syventää makua.

Käytämme tähän marinadiin aina kuivattua sitruunaruohojauhetta, sillä se sekoittuu nesteeseen nopeasti ja helposti, ja sitä on aina maustekaapissa. Siruunaruohojauhetta saa ainakin Vii Voanista Helsingistä.

Chilinä voi käyttää joko tuoretta tai kuivattua chilirouhetta.

Limellä marinoitu tofu

250 g tofua
1 limen mehu
4 rkl soijakastiketta
5 tl sitruunaruohojauhetta
1/2 tl sokeria
chilihiutaleita tai tuoretta chiliä maun mukaan
riisi- tai rypsiöljyä paistamiseen

Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään laakeassa astiassa. Leikkaa tofu viipaleiksi esimerkiksi kolmion muotoon ja asettele marinadiin niin, että kaikki palat peittyvät marinadinesteellä.

Marinoi vähintään puoli tuntia jääkaapissa. Paista riisi- tai rypsiöljyssä rapeiksi.

1 kommentti:

Yaelian kirjoitti...

Hyvä tietää että tuollaista sitruunaruohojauhetta saa ViiVoanista. En tiennyt edes että sitruunaruohoa oli jauheena olemassa.Tofuresepti kuulostaa hyvältä!