perjantai 6. helmikuuta 2009
Tulinen papaijasalaatti
Tulinen thaimaalainen papaijasalaatti saattaa kuullostaa hieman omituiselta ruokalajilta, mutta se on aivan älyttömän hyvän makuista.
Palmusokeria, fermentoitua soijapaputahnaa ja tamarindimehua saa kaikkia ostettua Vii Voanista. Fermentoitua soijapaputahnaa käytetään monissa aasialaisissa kasvisruokaresepteissä korvaamassa kalakastiketta. Se on vähintäänkin erikoisen makuista tavaraa, joten käytä sitä alkuun varoen.
Koko salaatti valmistetaan isossa morttelissa. Meillä on käytössä iso kivinen mortteli (ostettu Kolmannen linjan aasialaisesta kaupasta, Aseanic Tradingista), jossa on tarpeeksi tilaa jauhaa kaikki ainekset.
Tulinen papaijasalaatti
5 dl raastettua papaijaa
2,5 dl raastettua porkkanaa
kastike:
kourallinen tuoreita tai pakastettuja vihreitä pitkiä papuja
tuoretta punaista chiliä maun mukaan
2-3 valkosipulinkynttä
2 rkl paahdettua maapähkinää
1,5 tl palmusokeria
ripaus suolaa
1 kirsikkatomaatti
1,5 tl fermentoitua soijapaputahnaa
1 tl tamarindimehua
puolikkaan limen mehu
Raasta papaija ja porkkanat ohuiksi siivuiksi. Paahda pähkinät kuivalla pannulla. Laita valkosipulinkynnet ja chili mortteliin ja jauha ne karkeasti. Lisää pavut ja jauha varovasti lisää. Lisää palmusokeri, viipaloitu kirsikkatomaatti, soijapaputahna, tamarindi, limemehu ja suola. Jauha ja maista tahnaa.
Lisää papaija ja porkkana ja jauha vielä vähän, jotta osa raasteesta rikkoutuu ja maut sekoittuvat tasaisesti toisiinsa. Tarjoile välittömästi, sillä salaatti ei kestä seisottamista.
Tunnisteet:
aasialaiset ruoat,
salaatit
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
5 kommenttia:
Papaijasalaatti kuuluu munkin herkkusalaatteihin,ja kun siitä nyt on bloggattu parissakin blogissa, innostuin minäkin ostamaan vihreän papaijan. Aineksia salaatista vielä puuttuu tosin. En tiennytkään että tuo fermentoitu papukastike korvaa kalakastikkeen, täytyy katsoa jos sitä löytyisi täältä aasialaisesta kaupasta.
Ensimmäistä kertaa mekin käytettiin sitä paputahnaa. Alkoi kiinnostaa, kun se osui useamman kerran silmiin aasialaisia reseptejä selaillessa. Voi jospa jostain sais ostettua kasvisversiota kalakastikkeesta, niin tilaisin heti monta pulloa :) Toi paputahna muistutti aika paljon japanilaista nattoa, joka on myös käytettyä soijapaputahnaa. Aika kammottavan makuista sellaisenaan, mutta tässä reseptissä ainakin toimi hyvin.
Onko tuo fermentoitu soijapaputahna kenties samaa kuin miso? Ostin nimittäin juuri tänään misoa suunnitelmissa ainakin keiton teko. Toinen asia onkin, milloin se tapahtuu...
Hei Helmi, fermentoitu paputahna ei ole sama tuote kuin miso, vaikka sekin on käyttämällä valmistettu.
Hyvältä kuulostaa! Thaipapaijasalaatti on munkin suosikkeja, vaikka en oo itse kokeillut sitä tehdä.
Kiitti tosta soijapaputahnavinkistä, pitää testata.
Lähetä kommentti