torstai 1. tammikuuta 2009

Juhlava papusalaattiTein uudenvuoden kunniaksi juhlavaa papusalaattia, joka on lempipapusalaattiani. Tämän reseptin olen löytänyt Vegetarian party food -keittokirjasta. Salaatti koostuu erilaisista pavuista, punasipulista ja vihreästä paprikasta sekä loistavasta marinadista, jonka pitää antaa vaikuttaa yön yli.

Marinadiin tulevan etikan ja sokerin määrä saattaa kuullostaa omituiselta, mutta niistä muodostuu todella hyvä, hieman sweet & sour -tyyppinen kastike pavuille. Salaatti on erilaisten papujen ansiosta juhlavampaa tarjottavaa kuin perinteiset yhden - kahden pavun salaatit. Olen tarjonnut tätä muutaman kerran vieraille, ja se on saanut aina kehuja.

Salaatti on siitäkin kiitollista tarjottavaa, että se valmistetaan jo edellisenä päivänä. Minä käytän salaattiin Go Greenin papusekoitusta, mutta pavut voi tietysti keittää myös itse. Pitkien vihreiden pakastepapujen tilalla voi käyttää myös tuoreita papuja, mutta älä käytä vihreitä purkkipapuja.

Salaatista riittää tällä ohjeella isommallekin porukalle, riippuen tietysti siitä millaisia syöppöjä tuttavapiiriisi kuuluu.

Juhlava papusalaatti
n. 8 hengelle

2 prk Go Greenin papumixiä
400g pitkiä vihreitä pakastepapuja
1 pieni punasipuli
1 iso vihreä paprika
3 valkosipulinkynttä
1 dl balsamiviinietikkaa
1 dl sokeria
3/4 dl oliiviöljyä
2 tl suolaa
mustapippuria

Höyrytä pakastepapuja noin 5 minuuttia, varo ylikypsentämästä niitä. Kaada ne siivilään ja jäähdytä valuttamalla jääkylmää vettä päälle. Huuhtele purkkipavut ja leikkaa sekä punasipuli että paprika ohuiksi siivuiksi.

Valmista marinadi sekoittamalla etikka, murskatut valkosipulinkynnet, suola ja mustapippuri keskenään. Lisää sokeri ja sekoita, kunnes kastike tasaantuu. Lisää viimeisenä öljy ohuena nauhana, jotta se sekoittuu hyvin marinadiin.

Lisää pavut, sipuli ja paprika ja laita jääkaappiin marinoitumaan yön yli. Koristele tarjoiltaessa tuoreella persiljalla.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hei,
Täytyy kehua samalla kun tulin katsomaan reseptiä uudelleen. Tein tätä juhliin vähän kotikutoisempana versiona (vihreitä papuja ja keltasipulia omasta puutarhasta). Oli silläkin tavalla tosi hyvää! Jopa mieheni, joka suhtautuu papuihin suurella varauksella, kehui yltiövuolaasti ja on antanut ymmärtää, että tätä voisi syödä useamminkin :-)
t. Kasvissyöjä Vihdistä