keskiviikko 14. tammikuuta 2009

Intialainen perunasalaatti


Tämä perunasalaatti löytyi Kasviskeittiö-keittokirjasta. Siinä maistuvat korianteri, sitruuna ja sinapinsiemenet. Alkuperäisessä ohjeessa ei ollut chiliä, mutta me lisäsimme sitä ja hyvältä maistui.

Salaatti maistuu erinomaiselta vielä seuraavanakin päivänä.

Intialainen perunasalaatti
n. 1 kg keitettyjä perunoita
1 punainen paprika

kastike
1/2 dl sitruunamehua
1/2 dl rypsiöljyä
2 tl jauhettua korianteria
1/2-1 dl tuoretta korianteria
2 tl korianterin siemeniä
tuoretta chiliä maun mukaan
1 rkl sinapinsiemeniä
1/2 dl seesaminsiemeniä
ripaus mustapippuria
2 tl suolaa

Paloittele perunat ja paprika. Sekoita öljy, sitruunamehu, tuore ja jauhettu korianteri sauvasekoittimella. Lisää muut mausteet ja sekoita kastike perunoiden ja paprikan joukkoon.

Anna salaatin maustua muutama tunti jääkaapissa ja koristele tuoreella korianterilla.

3 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Onpa kivasti maustettu perunasalaatti!

Kokki kirjoitti...

Tää oli aivan älyttömän hyvää. Ja siemenet toi kivaa rapeutta perunoiden rinnalle. Oon kauan etsinyt hyvää intialaistyyppistä perunasalaatin ohjetta, ja nyt se löytyi :)

Helmi kirjoitti...

Tein kans tätä vast'ikään ja tykkäsin tosi paljon. Kasviskeittiö on muutenkin oikein loisto-opus!