sunnuntai 11. tammikuuta 2009

Italialainen papu-parsakaalisalaatti


Tämän parsakaalisalaatin ohje on alunperin kirjasta Italian kasviskeittiön parhaita, josta on löytynyt monta suosikkireseptiä vuosien varrella.

Parsakaali höyrytetään suupalan kokoisina paloina.Alkuperäisessä ohjeessa käytetään borlottipapuja, mutta valkoiset pavut sopivat tähän mielestäni paremmin. Pavut saadaan joko purkista tai keittämällä itse. Minusta purkkipavut vetävät tässä selkeästi pidemmän korren, sillä ne ovat mehevämpiä ja sopivat siksi salaattiin paremmin.

Voisin syödä purkillisen valkoisia papuja sellaisenaan, niin hyviä ne ovat. Jostain käsittämättömästä syystä niiden mausta tulee mieleen lapsuuden herkkuni aladoobi eli lihahyytelö, jota syöpöttelin hirveitä määriä. Varmaan joku makuhermoston vääristymä ;)

Papu-parsakaalisalaatti on paitsi todella hyvän makuista myös nopea, helppotekoinen ja terveellinen salaatti.

Italialainen papu-parsakaalisalaatti

400 g parsakaalia
250 g valkoisia papuja (1 Bonduelle-purkki)
3 rkl sitruunamehua
4 rkl oliiviöljyä
1-2 tl kuivattuja chilihiutaleita
suolaa
mustapippuria

Pilko parsakaali suupalan kokoisiksi tai vähän reilummiksi paloiksi ja höyrytä ne napakan kypsiksi. Valuta siivilässä ja laske päälle jääkylmää vettä, jotta kypsyminen pysähtyy. Älä missään nimessä ylikypsennä parsakaalia.

Huuhdo sillä aikaa pavut, sekoita marinadin ainekset ja lisää pavut joukkoon. Jos käytät purkkipapuja, lisää suolaa maltillisesti, sillä pavuissa on jo suolaa. Nostele viimeisenä parsakaalit joukkoon, varoen rikkomasta niitä. Tarjoile heti.

2 kommenttia:

Hylje kirjoitti...

Itse valmistan usein valkoisia purkkipapuja juuri samalla ohjeella, minkä yllä kuvasit, paitsi ilman parsakaalia. Ohjeen sainkin eräältä Toscanassa asuvalta italialaismammalta. Ja todella noita papuja vois vetää monta purkkia peräjälkeen... Jostain syystä mulle tulee mieleen papujen mausta purkkilihapullat tms liharuoka myöskin... :)

Kokki kirjoitti...

Mäkin olen välillä tehnyt tätä myös ilman parsakaalia, pikamarinadina valkoisille pavuille. Mikäköhän niissä oikein on, kun niitä voisi tosiaan ahmia purkkikaupalla.... ;)