torstai 22. tammikuuta 2009

Sitruunamarinoidut vihreät pavut


Tämä papumarinadi on yksinkertainen italialainen lisäke. Kesällä teen sen aina tuoreista vihreistä pavuista, nyt talvella käytän pakastepapuja.

Marinadi on yksinkertainen: valkosipulia, oliiviöljyä, sitruunamehua ja tuoretta oreganoa. Kuivattuakin voi käyttää, mutta maku ei ole läheskään yhtä hyvä. Tuore oregano, sitruuna ja valkosipuli sopivat täydellisesti yhteen.

Lisäämällä salaattiin uusia perunoita ja kirsikkatomaatteja saa ruokaisan peruna-papusalaatin, joka sopii hyvin esim. piknikille tai evääksi. Lisää silloin myös marinadin määrää.

Sitruunamarinoidut vihreät pavut

400g vihreitä papuja (tuoreita tai pakastettuja)
1 valkosipulinkynsi
2 rkl oliiviöljyä
1 dl tuoretta oreganoa
3 rkl sitruunamehua
1/2 tl suolaa
mustapippuria

Höyrytä pavut ja jätä ne napakoiksi. Puserra valkosipulinkynsi, hienonna oregano ja sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään. Kaada pavut siivilään ja laske päälle jääkylmää vettä, jotta niiden kypsyminen pysähtyy.

Sekoita pavut marinadiin ja anna makujen tasoittua hetki huoneenlämmössä.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Tosi hyvää, kiitos ohjeesta!