torstai 8. tammikuuta 2009
Omena- ja mustikkapiirakat
Nämä yksinkertaiset piirakat edustavat meidän taloudessa harvinaista herkkua: leipomista. Ohjeet ovat ainakin meidän makuumme todella makeita, mikä on sikäli hyvä asia, ettei koko piirakka katoa kerralla.
Taikinan ohje on peräisin Vegaanin kasviskeittokirjasta, ja täytteiksi voi tietysti laittaa muutakin kuin omenaa tai mustikkaa.
Mustikkapiirakka
150g kasvismargariinia
2 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
tilkka soijamaitoa tai vettä
täyte
4 dl mustikoita
2 rkl perunajauhoa
2 rkl sokeria
Vaahdota margariini ja sokeri. Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja lisää ne "vaahdon" joukkoon. lisää pieni tilkka vettä tai soijamaitoa. Öljyä ja korppujahoita piirakkavuoka ja kaada taikina siihen. Painele se tasaiseksi kerrokseksi vuokaan.
Paista 200-asteisessa uunissa reilut 10 minuuttia. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään ja lisää taikinapohjan päälle. Jatka kypsentämistä vielä noin 20 minuuttia. Tarjoa esim. vaniljasoijajäätelön kanssa.
Omenapiirakka
valmista taikina kuten edellä
täyte
2 omenaa
1 rkl kanelia
Valmista taikina mustikkapiirakan ohjeen mukaan. Leikkaa omenat ohuiksi siivuiksi ja sekoita niiden joukkoon kaneli. Valmista kuten mustikkapiirakka, korvaa täyte omenatäytteellä. Tarjoile esim. Go Greenin vaniljakaurakastikkeen kera.
Tunnisteet:
jälkiruoat
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
1 kommentti:
Nam, tuota tekee mieli, pakkasessa onkin pakastemustikoita..
Lähetä kommentti