tiistai 24. helmikuuta 2009

Vegaaninen chorizo-tapas


Nyt poikkean linjasta ja suosittelen valmistuotetta ruoanlaittoon: vegaanista chorizoa.

Vegaanista chorizoa löytyy Helsingistä ainakin Asoka-nimisestä kaupasta Sörnäisistä. Varmaan muualtakin.

Merkki on Wheaty ja makkaran nimi on paketissa suomennettu meetvurstiksi, minkä takia ei ole tullut aiemmin kokeiltua koko tuotetta. Nyt kauppa on alkanut mainostaa tuotetta sen oikealla nimellä eli vegaanisena chorizona.

Tein chorizosta supernopeita ja hyviä tapaksia. Vegechorizo on ihanan mehevää, paprikaista ja hieman savuisan makuista ja sitä tulee varmasti käytettyä toistekin. Hintaa makkaralla tosin on Asokassa huimat 6,5€/200 g, mutta on se kyllä sen väärti.

Vegaaninen chorizo-tapas

200 g vegaanista chorizoa
1/2 rasia kirsikkatomaatteja
tuoretta basilikaa

cocktailtikkuja

Leikkaa chorizosta suupalan kokoisia viipaleita. Kokoa kuvan mukaisesti päällekkäin makkaraa, kirsikkatomaatti ja basilikaa cocktailtikkuun.

4 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Onpa kallis makkara, mistä se on tehty? Täälläpäin on kaupoissa sarja vegaanisia makkaroita, joissa on käytetty soijaa ja vehnän proteiinia, eli gluteenijauhoa, ja ne ovat aika hyviä.Mutta eivät noin kalliita!

Kokki kirjoitti...

Vehnägluteiinista. On täälläkin kaikenlaisia kasvismakkaroita tarjolla, ja hinnat vaihtelevat kalliista tosi kalliiseen, mutta tämä oli ensimmäinen kerta kun törmäsin chorizo-tyyppiseen vegemakkaraan. Siks oli pakko törsätä!

Heikki kirjoitti...

Noi Wheatyn tuotteet on kalliita, mut on ne myös mun mielestä parhaimman makusia. Täytyy testaa noita chorizoja!

Anonyymi kirjoitti...

Olemme myös hurahtaneet tähän chorizo-makkaraan. Harmi vaan että sitä ei saa meiltä päin vaan täytyy helsingistä käydä hakemassa.

kivat sivut, törmäsin ensi kertaa!