keskiviikko 18. helmikuuta 2009

Blinit ilman kanamunaa


Kananmunattomat blinit onnistuivat yllättävän hyvin, taikinasta tuli hyvää ja blineistä tarpeeksi kuohkeita. Resepti on hieman muokattu versio Kasviskasarin ohjeesta.

Me käytimme kuohkeuttavana nesteenä olutta, joka toi myös mukaan lisää makua, mutta myös vissy kelpaa oluen sijasta.

Blinit söimme Caviart-merilevä"mädin" kanssa, lisukkeena voisi tarjota myös esim. sienisalaattia.

Blinit ilman kananmunaa

2 dl tattarijauhoja
2,5 dl kauramaitoa
1/2 pss kuivahiivaa
1 rkl rypsiöljyä
1 tl siirappia

1/2 tl suolaa
1/2 dl olutta tai vissyä
rypsiöljyä paistamiseen

Lämmitä kauramaito. Sekoita kuivahiiva tattarijauhojen joukkoon ja lisää ne varovasti vispaten lämpimään maitoon. Lisää myös öljy ja siirappi. Anna taikinan käydä lämpimässä paikassa 2-4 tuntia.

Lisää lopuksi suola ja olut tai vissy. Paista kuumalla lettupannulla rapeiksi.

Caviart-kasvismäti

1/2 prk Caviart-merilevämätiä
2 rkl silputtua punasipulia
1 dl soijajugurttia
silputtua tuoretta tilliä

Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna tekeytyä jääkaapissa noin tunti. Tarjoa blinien kera.

6 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Hurjan herkullisen näköistä!Tuo Caviartin mäti näyttää ihan aidolta mädiltä! Harmi kun täällä ei sitä saa...

M kirjoitti...

tosi hyvän näköisiä!

ja mukava blogi teillä muutenkin :)

Anonyymi kirjoitti...

me olemme tehneet blinejä korvaamalla normiohjeen smetanat tms soijajugurtilla ja maidot kauramaidoksi. hyvää on ollut :)

täytteenä yleensä: soijajugu, herkkukurkku, papu/tofu, paprika, sipuli ja omena sekoitettuna :)

Malitsu kirjoitti...

*kuolaus* Onpas herkullisen näköisiä kuvia. Pakko itsekin tehdä pitkästä aikaa blinejä, kun tuli noita samaisia merileväpallukoitakin ostettua. Suolakurkun, sipulin ja soijajugurtin lisäksi blinien kanssa kuuluu kyllä ehdottomasti paistettu sienimössö.

Anonyymi kirjoitti...

Lue koko blogi, melko hyva

Liisa kirjoitti...

Tein näitä ja olivat ihania! Olin kohottamisen suhteen malttamaton, mutta ensi kerralla sitten uudestaan :D