tiistai 26. toukokuuta 2009
Mausteinen marinadi tofulle
Tämä tofumarinadi on syntynyt erinäisten kokeilujen jälkeen. Hieman intialaistyylisessä marinadissa on jeeraa, garam masalaa, kanelia ja sinappia.
Savupaprika tuo savuista makua, ja mikään ei estä kokeilemasta nestemäisen savuaromin käyttämistä. Laita sitä vain tippa tai pari, jottei savun maku peitä muita marinadin makuja.
Marinoi tofua mielellään kaksi yötä jääkaapissa, kuitenkin vähintään yhden yön yli. Tofua pitää muistaa pyöritellä välillä, jotta se maustuu tasaisesti.
Paras kypsennysmenetelmä mausteiselle tofulle on grillaus.
Mausteinen marinadi tofulle
250g tofua kuutioina
1/4 dl soijakastiketta
1/2 tl sinappia
1/3 tl kanelia
1/2 tl sokeria
1 tl jeeraa
1 tl garam masalaa
1/2 tl savupaprikaa
1 iso valkosipulinkynsi
1/2 tl mustapippuria
Puserra valkosipulinkynsi ja sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään. Pyörittele kuutioitu tofu joukkoon.
Laita jääkaappiin marinoitumaan vähintään yhdeksi yöksi, mieluiten kahdeksi. Pyörittele tofupaloja välillä, jotta ne maustuvat tasaisesti.
Kypsennä tofu grillaamalla.
Tunnisteet:
aasialaiset ruoat,
grillaus,
tofu
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
6 kommenttia:
Tota voiskin kokeilla:-)
Herkullisia reseptejä teillä täällä! Mutta jeera oli pakko googlettaa - saako tätä rooman/juustokuminaa sekä garam masalaa "normaaleista" kaupoista? Entä savupaprikaa?! En muista koskaan näihin törmänneeni. Tätä reseptiä (kuten monia muitakin) olis kyllä ihan pakko kokeilla kesällä :D
Onpas kivan kuullonen marinadi! Mukavaa kun grillauskausi tässä alkaa, grillattu tofu on kyllä tosi hyvää.
kte, jeeraa saa varmimmin etnisistä elintarvikeliikkeistä. Savupaprikaa saa kuulemma Punnitse&Säästä -kaupasta, me ostimme omamme Englannista.
Jeeraa saa kyllä ihan peruskaupasta, oman garam masalankin olen tainnut ostaa paikallisesta marketista.
tein tätä ohjetta mukaillen niistä aineksista mitä kaapista löyty - ei ollut soijakastiketta vaan väänsin miksiä teriyakista ja kalakastikkeesta, en tiedä että johtuiko niistä mutta savuinen aromi syntyi :) kiitos ohjeesta ja inspiraatiosta, pistin sipulitkin sinne tofun sekaan marinoitumaan, nam nam !
Lähetä kommentti