tiistai 26. toukokuuta 2009

Mausteinen marinadi tofulle


Tämä tofumarinadi on syntynyt erinäisten kokeilujen jälkeen. Hieman intialaistyylisessä marinadissa on jeeraa, garam masalaa, kanelia ja sinappia.

Savupaprika tuo savuista makua, ja mikään ei estä kokeilemasta nestemäisen savuaromin käyttämistä. Laita sitä vain tippa tai pari, jottei savun maku peitä muita marinadin makuja.

Marinoi tofua mielellään kaksi yötä jääkaapissa, kuitenkin vähintään yhden yön yli. Tofua pitää muistaa pyöritellä välillä, jotta se maustuu tasaisesti.

Paras kypsennysmenetelmä mausteiselle tofulle on grillaus.

Mausteinen marinadi tofulle

250g tofua kuutioina

1/4 dl soijakastiketta
1/2 tl sinappia
1/3 tl kanelia
1/2 tl sokeria
1 tl jeeraa
1 tl garam masalaa
1/2 tl savupaprikaa
1 iso valkosipulinkynsi
1/2 tl mustapippuria

Puserra valkosipulinkynsi ja sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään. Pyörittele kuutioitu tofu joukkoon.

Laita jääkaappiin marinoitumaan vähintään yhdeksi yöksi, mieluiten kahdeksi. Pyörittele tofupaloja välillä, jotta ne maustuvat tasaisesti.

Kypsennä tofu grillaamalla.

6 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Tota voiskin kokeilla:-)

kte kirjoitti...

Herkullisia reseptejä teillä täällä! Mutta jeera oli pakko googlettaa - saako tätä rooman/juustokuminaa sekä garam masalaa "normaaleista" kaupoista? Entä savupaprikaa?! En muista koskaan näihin törmänneeni. Tätä reseptiä (kuten monia muitakin) olis kyllä ihan pakko kokeilla kesällä :D

Heikki kirjoitti...

Onpas kivan kuullonen marinadi! Mukavaa kun grillauskausi tässä alkaa, grillattu tofu on kyllä tosi hyvää.

Kokki kirjoitti...

kte, jeeraa saa varmimmin etnisistä elintarvikeliikkeistä. Savupaprikaa saa kuulemma Punnitse&Säästä -kaupasta, me ostimme omamme Englannista.

Anonyymi kirjoitti...

Jeeraa saa kyllä ihan peruskaupasta, oman garam masalankin olen tainnut ostaa paikallisesta marketista.

Anonyymi kirjoitti...

tein tätä ohjetta mukaillen niistä aineksista mitä kaapista löyty - ei ollut soijakastiketta vaan väänsin miksiä teriyakista ja kalakastikkeesta, en tiedä että johtuiko niistä mutta savuinen aromi syntyi :) kiitos ohjeesta ja inspiraatiosta, pistin sipulitkin sinne tofun sekaan marinoitumaan, nam nam !