Italialainen perunasalaatti tehdään uusista perunoista, vihreistä pavuista ja kirsikkatomaateista.
Ohje on peräisin Italian kasviskeittiön parhaita -keittokirjasta, ja olen tehnyt sitä jo vuosia. Jos uusia perunoita ei ole saatavilla, voi käyttää tavallisiakin perunoita. Vihreät pavut voivat olla joko tuoreita tai pakastettuja.
Tuoretta oreganoa saa nykyään jo kiitettävästi isoimmista kaupoista. Sitä ei voi korvata kuivatulla oreganolla.
Salaattiin voi lisätä hieman savutofua, jos siitä haluaa ruokaisamman.
Italialainen perunasalaatti
400 g vihreitä papuja tuoreena tai pakastettuina
500 g uusia perunoita
15 kirsikkatomaattia puolitettuina
kourallinen tuoretta oreganoa silputtuna
2 rkl sitruunamehua
4 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi murskattuna
suolaa
mustapippuria
Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Höyrytä pavut kypsiksi, noin 5-10 minuuttia.
Sekoita sillä aikaa keskenään kastikkeen ainekset. Lisää kastikkeeseen tomaatit, kypsät perunat paloiteltuina ja kypsät vihreät pavut.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti