maanantai 11. toukokuuta 2009

Sesam-jogurttidippi


Sesam-jogurttidippi on nopea, helppo ja terveellinen dippi, joka sopii erityisesti tuoreiden kasvisten dippaamiseen.

Joukkoon voi lorauttaa myös tipan tai pari seesamiöljyä, jos haluaa korostaa sesamin makua.

Sesam-jogurttidippi

tuoreita vihanneksia, kuten kurkkua,
porkkanaa, kukkakaalia, lanttua tai retiisejä
pilkottuna suupaloiksi tai ohuiksi tikuiksi.

2 dl maustamatonta soijajogurttia
4 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
1 rkl soijakastiketta

Paahda sesaminsiemeniä hetki kuumalla pannulla ilman rasvaa. Varo polttamasta niitä.

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna tekeytyä hetki huoneenlämmössä. Pilko sillä aikaa vihannekset dippaamista varten.

4 kommenttia:

Elina kirjoitti...

Ihanan simppeli resepti, kuulostaa hyvältä! Jogurtin joukkoon voisi varmaan laittaa myös tahinia?

Kokki kirjoitti...

Joo, varmasti sopisi, vaikka pelkistä siemenistäkin tulee jo tosi täyteläinen maku. Tää resepti on myös hyvä keino käyttää soijajogurtin jämät pois jääkaapista :)

Yaelian kirjoitti...

Kuulostaa hyvältä! Mä olen laittanut usein jugurtin sekaan tahinia, sopivat erinomaisesti yhteen.

Ilona kirjoitti...

Tämä blogi on ihan löytö, ihania reseptejä ja hyviä kuvia! Itse kyllä syön välillä lihaa, mutta nämä reseptit sopii ihan täydellisesti kasvispainotteiselle sekasyöjälle, nam!