tiistai 28. huhtikuuta 2009

Salvialla maustettu papupasta


Salvialla maustettu papupasta on superhelppo, hyvänmakuinen ja täyttävä ruoka. Ohje on alunperin Italian kasviskeittiön parhaita -keittokirjasta, ja olen tehnyt sitä vuosien varrella lukemattomat kerrat.

Tuoretta salviaa löytyy onneksi isoimmista kaupoista. Se sopii erinomaisesti valkoisten papujen kera.

Salvialla maustettu papupasta

3 valkosipulinkynttä
20 salvian lehteä tuoreena
1/2 tl suolaa
mustapippuria
2 tlk kuorittuja tomaatteja
1 prk (250g) valkoisia papuja
oliiviöljyä

250 g täysjyväpastaa

Pilko valkosipuli ja nypi salvian lehdet. Kuumenna oliiviöljyä kasarissa ja lisää valkosipuli ja salvia. Pyöräytä niitä nopeasti öljyssä ja lisää sitten kuoritut tomaatit ja valutetut pavut. Mausta suolalla ja pippurilla ja jätä hautumaan miedolla lämmöllä noin 20 minuutiksi.

Keitä sillä aikaa pasta. Koristele annos tuoreella salvialla.

4 kommenttia:

Helmi kirjoitti...

Oletko kokeillut koskaan millaista tulee kuivatulla salvialla? Mulla olis viime kesältä sitä kuivattuna eikä ole kyllä pahemmin tullu käytettyä. Pitäs kokeilla käyttää sitä vaikka tämmöseen.

Laura kirjoitti...

En ole kokeillut kuivatulla salvialla. Se on paljon vahvempaa kuin tuore salvia, joten kannattaa kokeilla hyvin hyvin varovaisilla määrillä.

Anonyymi kirjoitti...

Onko tuo oikeasti 3 vakosipulia vai 3 valkosipulin kynttä? :O

Hyvältä vaikutta joka tapauksessa.

Laura kirjoitti...

Hups, kynttä tietysti! Korjasin :)