keskiviikko 15. huhtikuuta 2009

Juuriselleri-perunaaatikko


Tämä ohje on mukaeltu versio jostain Jamie Oliverin reseptistä, joka vilahti ohimennen televisiosta.

Juuriselleriä tulee käytettyä turhan harvoin, ja se myös keventää tätä kermaista laatikkoa. Salvia sopii oikein mainiosti perunan ja juurisellerin kanssa.

Juuriselleri-perunaaatikko

500 g perunaa
500 g juuriselleriä
1 tl suolaa
mustapippuria
hyvin reilu kourallinen tuoretta salviaa
2 dl soijakermaa
2 dl soijamaitoa

Viipaloi juuriselleri ja peruna ohuiksi. Lado ne uunivuokaan lomittain. Sekoita soijamaito ja -kerma, lisää seokseen suola, pippuri ja salvia ja kaada seos viipaleiden päälle tasaisesti joka puolelle.

Paista 225 asteessa noin tunnin verran. Jos päällimmäiset lastut alkavat tummua liikaa, sekoita paistosta välillä. Anna laatikon vetäytyä minuutti-pari kun olet ottanut sen pois uunista. Tarjoile esim. seitanpihvien kera.

1 kommentti:

Kanelibasilika kirjoitti...

Juuriselleristä on vaikea löytää hyviä ruokaohjeita. Tätä pitää kokeilla.