keskiviikko 22. huhtikuuta 2009

Appelsiini-fenkolioliivit


Appelsiini-fenkolioliivien ohje on hieman samantapainen kuin korianteri-chilimarinoitujen oliivien ohje.

Mehevät vihreät oliivit saavat tällä kertaa seurakseen fenkolinsiemeniä, appelsiinin mehua ja -kuorta, chiliä ja korianterinsiemeniä. Siemenet murskataan huhmaressa hienoksi.

Marinadi on yksinkertainen ja nopea valmistaa. Parhaimmillaan oliivit ovat muutaman tunnin marinoitumisen jälkeen, tai seuraavana päivänä.

Appelsiini-fenkolioliivit

1 prk vihreitä oliiveja
1 luomuappelsiinin kuori
1 vlkosipulinkynsi
tuoretta punaista chiliä
1 rkl korianterinsiemeniä
1/2-1 tl fenkolinsiemeniä
3 rkl appelsiinimehua
3 rkl oliiviöljyä

Raasta appelsiinista kuori. Hienonna siemenet morttelissa, murskaa valkosipulinkynsi ja pilko chili pieneksi hakkelukseksi. Sekoita kaikki aineet keskenään. Anna marinoitus jääkaapissa muutama tunti.

2 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Nam.Kuulostavat tosi hyviltä!

Kukoistanko työssäni kirjoitti...

Nam, fenkolia! Marinoidut oliivit ovat muutenkin hyviä.