tiistai 31. maaliskuuta 2009

Rosmariinilla ja katajanmarjoilla marinoidut seitanpihvit


Rosmariini, valkosipuli ja katajanmarjat sopivat yhteen. Siitä lähtikin idea käyttää niitä seitanpihvien marinoimiseen.

Tulos oli miedohko, mutta maukas. Katajanmarjojen ominaismaku, rosmariinin tuuheus ja valkosipuli saivat pihvit maistumaan jälleen kerran uudenlaisilta.

Kuivattuja katajanmarjoja voi ostaa ainakin Hakaniemen hallista. Seitanpihvien perusohje löytyy täältä.

Rosmariinilla ja katajanmarjoilla
marinoidut seitanpihvit

5 kypsää seitanpihviä

15 kuivattua katajanmarjaa
1 iso oksa tuoretta rosmariinia
2 valkosipulinkynttä
5 kokonaista mustapippuria
1/2 tl suolaa
1/2 tl sokeria
1 rkl soijakastiketta
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl punaviinietikkaa

Murskaa pippurit ja katajanmarjat huhmaressa. Puserra joukkoon valkosipuli ja nypityt rosmariinin lehdet ja hiero kaikki ainekset yhteen tahnaksi. Lisää suola ja sokeri ja pyöräytä vielä kerran.

Lisää nesteet tahnaan. Kaada valmis marinadi kypsien seitanpihvien päälle ja hiero se kiinni pihvehin. Marinoi jääkaapissa mielellään vuorokauden ajan, ainakin yön yli. Paista pihvit kuumassa öljyssä rapeiksi, niin että ne hieman kuivuvat reunoiltaan ja saavat kunnolla väriä.

1 kommentti:

Okriina kirjoitti...

Hyvä idea toi katajanmarja. Itse mietin samaa taannoin, kun tein seitanmakkaroita. Ei kun sitten kesällä vaan luonnonmausteita keräämään!