lauantai 7. maaliskuuta 2009

Parsakaali-vesikastanjasalaatti


Parsakaali-vesikastanjasalaatti valmistuu nopeasti ja on hyvä lisuke aasialaisille ruoille. Säilötyt vesikastanjat ovat mukavan rapeita ja puolikypsä parsakaali sopivan jämerää.

Riisiviinietikkaa saa aasialaisista elintarvikekaupoista, mutta sen voi hätätilanteessa korvata myös valkoviinietikalla. Lopputulos ei kuitenkaan ole sama.

Salaatti kestää yön yli jääkaapissa seuraavan päiväänkin, mutta on parhaimmillaan heti valmistuksen jälkeen.

Parsakaali-vesikastanjasalaatti

300 g parsakaalia
140 g (1 prk) säilöttyjä vesikasanjoita
1 rkl riisiviinietikkaa
2 rkl soijakastiketta
2 rkl riisi- tai rypsiöljyä
2 cm:n pala tuoretta inkivääriä
1,5-2 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä

Paahda seesaminsiemeniä kuivalla pannulla muutaman minuutin ajan. Varo polttamasta niitä.

Pilko parsakaali suupalan kokoisiksi paloiksi ja höyrytä paloja muutamia minuutteja, kunnes ne ovat hieman pehmenneet. Ne eivät saa kypsyä kokonaan, sillä muuten ne löystyvät ja menevät salaatissa mössöksi. Pysäytä kypsyminen huuhtelemalla parsakaalin paloja jääkylmän veden alla siivilässä ja valuta ne kuiviksi.

Sekoita soija, etikka, öljy ja seesaminsiemenet keskenään. Raasta joukkoon inkivääri. Halkaise vesikastanjat ja sekoita ne ja parskaalit kastikkeen joukkoon.

Anna salaatin seistä viitisen minuuttia ennen tarjoilua. Koristele ripottelemalla päälle vielä muutamia seesaminsiemeniä.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Olipa hyvää, vaikka tein "riisutun" salaatin.