maanantai 16. maaliskuuta 2009

Purjo-siitakesienipiirakka


Purjo-siitakesienipiirakka on helppo suolainen piirakka, joka maustetaan soijalla ja hitusella inkivääriä. Siitakesienet, inkivääri ja soija tuovat täytteeseen aasialaista vivahdetta.

Täytteeseen tulee myös maustamatonta soijajugurttia sitomaan ainekset yhteen.

Piirakka maistuu erinomaiselta myös seuraavana päivänä.

Purjo-siitakesienipiirakka

pohja
100 g leivontamargariinia
3 dl (täysjyvä)vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
4-5 rkl vettä
korppujauhoja

täyte
1 keskikokoinen purjo
100 g tuoreita siitakesieniä
2 rkl soijakastiketta
1 valkosipulinkynsi
1/2 tl sokeria
mustapippuria
1/2 tl tuoretta inkivääriä raasteena
1,5 dl maustamatonta soijajugurttia

Valmista ensin täyte. Pese purjo hyvin ja leikkaa se ohuiksi siivuiksi. Leikkaa myös sienet silpuksi ja kuullota niitä noin viisi minuuttia pannulla öljytilkassa. Puserra valkosipulinkynsi joukkoon, lisää sitten pippuri, soija, sokeri ja inkivääri.

Tee taikina sekoittamalla ensin kuivat aineet keskenään. Nypi ne sitten rasvan kanssa taikinaksi, ja lisää kuivahkoon seokseen ruokalusikallinen kerrallaan kylmää vettä, kunnes taikina on tarpeeksi kiinteää. Rasvaa ja korppujauhoita piirakkavuoka ja asettele taikina tiiviisti sen pohjalle.

Sekoita soijajugurtti täytteen joukkoon ja kaada täyte taikinan päälle. Paista uunissa 200 asteessa 20-25 minuuttia. Anna piirakan vetäytyä rauhassa. Koristele vamis piirakka purjosilpulla tai kevätsipulilla.

Ei kommentteja: