lauantai 28. maaliskuuta 2009

Marokkolainen couscoussalaatti



Marokkolainen couscoussalaatti on versio tabouleh-salaatista. Siinä käytetään päämausteina tuoretta minttua, tuoretta korianteria ja appelsiininkuorta.

Reseptissä käytetään puoliaurinkokuivattuja, öljyyn säilöttyjä tomaatteja. Tavallisia aurinkokuivattujakin voi käyttää, mutta puolikuivatut sopivat salaattiin paremmin.

Kikherneet tekevät salaatista ruokaisan. Salaatti kestää yön yli jääkaapissa, ja on erinomaista eväsruokaa.

Marokkolainen couscoussalaatti

2 dl kuivaa (täysjyvä)couscousia
2 dl kiehuvaa vettä
1/2 tl suolaa

2 tomaattia
1/3 kurkkua
1/3 punasipulia
1 luomuappelsiinin kuori
1,5 rkl luomuappelsiinin mehua
1o puoliaurinkokuivattua tomaattia +
2 rkl tomaattien öljyä
1/2 dl tuoretta minttua
1/4 dl tuoretta korianteria
40 g paahdettuja pinjansiemeniä
mustapippuria
200 g kypsiä kikherneitä

Sekoita suola ja raaka couscous. Keitä vesi ja kaada se couscousin päälle. Laita astian päälle kansi ja anna vedelle aikaa imeytyä noin 20 minuuttia. Pilko sillä aikaa muut ainekset.

Pilko tomaatit, kurkku ja punasipuli hienoksi hakkelukseksi. Hienonna yrtit veitsellä tai saksilla. Raasta appelsiinin kuori hienoksi raasteeksi ja purista sen mehu talteen.

Paahda pinjansiemenet kuumalla, kuivalla pannulla. Varo polttamasta niitä. Pilko puoliaurinkokuivatut tomaatit pieniksi paloiksi.

Yhdistä kaikki salaatin aineet keskenään ja tarkista suolan määrä. Koristele mintun lehdillä.

4 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Kuulostaa raikkaalta ja namilta!

Unknown kirjoitti...

Ihan mielenkiinnosta, mitä tomaattimerkkiä käytitte? Vaikuttaa herkulliselta salaatilta. Kaikki missä on raastettua appelsiininkuorta on hyvää :)

Laura kirjoitti...

Hei, en muista nyt tarkkaa merkkiä, mutta purkki ostettiin Stokkalta ja siinä oli muistaakseni vaaleankeltainen etiketti.

Tiina kirjoitti...

Todella ihanalta vaikuttaa... Aivan mahtavia ja inspiroivia ovat muutenkin sekä reseptit että kuvat :)