maanantai 23. maaliskuuta 2009

Japanilainen sobanuudelisalaatti


Sobanuudelit ovat japanilaisia nuudeleita, jotka valmistetaan tattarijauhoista. Ne ovat väriltään harmaita.

Kylmä sobanuudelisalaatti koostetaan keitetyistä sobanuudeleista, raa'asta porkkanasta ja kevätsipulista, paahdetuista seesaminsiemenistä ja paistetuista siitakesienistä. Jos salaatista haluaa ruokaisamman, voi siihen lisätä sakemarinoitua tofua.

Kastikkeeseen tulee soijakastiketta, riisiviinietikkaa, tuoretta inkivääriä ja seesamiöljyä. Salaatti ei säily kovin kauaa, sillä nuudelit väsähtävät jääkaapissa nopeasti.

Jos siitakesieniä ei ole tarjolla, salaatti toimii ilman niitäkin.

Japanilainen sobanuudelisalaatti

100-150 g kuivia sobanuudeleita
1 porkkana
muutama varsi kevätsipulia
100 g tuoreita siitakesieniä
250 g paistettua, sakemarinoitua tofua
3-4 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
seesamiöljyä paistamiseen

kastike:
3 rkl soijakastiketta
2 rkl riisiviinietikkaa
5 cm:n pala inkivääriä

Paahda seesaminsiemenet kuumalla pannulla ilman öljyä. Valmista kastike raastamalla tuore inkivääri soijan ja etikan joukkoon.

Pilko porkkana ja kevätsipuli ohuiksi suikaleiksi. Pilko ja paista siitakesienet seesamiöljyssä rapeiksi. Jos käytät sakemarinoitua tofua, paista myös se ohuina suikaleina rapean ruskeaksi.

Keitä sobanuudeleita 5-6 minuuttia, kunnes ne ovat melkein kypsiä. Huuhtele jääkylmällä vedellä, jotta kypsyminen pysähtyy ja valuta ne kuiviksi. Yhdistä kaikki salaatin aineet ja nauti heti.

5 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Tykkään sobanuudeleista,ja joku aika sitten bloggasinkin niistä, mulla oli niille sitruspohjainen kastike. Niissä on jännä maku ja ne on takuulla terveellisempiä kuin tavalliset vehnänuudelit.Tätä teidän versiota tekee mieli kokeilla!

cita kirjoitti...

Hei, tosi herkullisen näköisiä reseptejä sulla! Olen itse yrittänyt etsiä noita soba nuudeleita ties mistä mutta ei ole tullut vastaan vielä.. voisitko valaista hieman minua mistä niitä saattaisi löytyä? :)

Kokki2 kirjoitti...

Sobanuudeleita saa useimmista aasialaisista ruokakaupoista. Me ostamme ne täällä Helsingissä yleensä Vii Voanista Hämeentieltä.

Anonyymi kirjoitti...

oletko tavannut käyttää paahdettua vai kylmäpuristettua väritöntä seesamiöljyä? Niissä on kai aika iso ero maussa. Huutelen varmaan tyhjyyteen kun blogia ei viime vuosina ole aktiivisesti päivitetty, mutta kokeillaa. :)

Laura kirjoitti...

Hei, olen käyttänyt paahdettua öljyä, eli sitä voimakkaamman makuista.