keskiviikko 10. maaliskuuta 2010

Nasi goreng eli indonesialainen pyttipannu


Nasi goreng on indonesialainen versio spydäristä. Sen voi valmistaa myös nuudeleista, jolloin nimi muuttuu bami gorengiksi.

Nasi goreng on mainio ja nopeasti valmistuva ruoka, jos jääkaappiin on jäänyt ylimääräistä keitettyä riisiä. Vihannekset voi valita oman maun mukaan tai sen mukaan, mitä kaapista löytyy: paprikaa, kesäkurpitsaa, herkkusieniä...

Vihannekset saavat jäädä napakan rapeiksi. Soijasuikaleiden sijasta voi käyttää myös tofua.

Nasi goreng

3 dl keitettyä riisiä
1/2 kukkakaali
1 porkkana
1 dl pakastettuja vihreitä papuja
2 dl kuivattuja soijasuikaleita
1 kasvisliemikuutio
4 shalottisipulia tai 1 tavallinen sipuli
4 rkl riisi- tai rypsiöljyä
1 tl kurkumaa
2-3 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
2 valkosipulinkynttä pilkottuna
2 tl Sambal oelek -chilitahnaa
1-2 dl kookosmaitoa
4 rkl makeaa soijakastikke (Ketjap manis)
1 tl suolaa

keitä ensin soijasuikaleita kiehuvassa, kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia. Tarkkaile, ettei niistä tule liian löysiä eli ettei niiden rakenne ala vettyä liikaa.

Suikaloi kasvikset ohuiksi ja pilko sipuli pieneksi. Kuumenna öljy ja kuullota sipulia, valkosipulia, inkivääriä, kuminaa ja soijasuikaleita muutama minuutti. Lisää vihannekset ja paista niitä hetken aikaa, lisää sitten loput mausteet ja kookosmaito. Hauduta viitisen minuuttia ja lisää lopuksi riisi.

Ei kommentteja: