sunnuntai 21. maaliskuuta 2010

Indonesialaisittain marinoitu tempeh


Indonesialaisittain maustettu tempeh tarjotaan salaattipediltä. Salaatti voi yksinkertaisimmallaan olla pelkkää jäävuorisalaattia, tai esimerkiksi yhdistelmä sitä, ituja ja kurkkua.

Indonesialaisittain marinoitu tempeh

1 keskikokoinen jäävuorisalaatti
400 g tempehiä
öljyä

maustekastike:
1/2 dl sitruunamehua
1/2 dl öljyä
1/2 dl soijakastiketta
1/2 dl makeaa soijakastiketta (Ketjap manis)
2 rkl raastettua tuoretta galangaa
2 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
2 valkosipulinkynttä

Leikkaa tempeh ohuiksi viipaleiksi ja paista viipaleet runsaassa öljyssä kullanruskeiksi. Laita sillä aikaa kaikki kastikkeen ainekset blenderiin ja aja tasaiseksi.

Pilko jäävuorisalaatti valmiiksi kulhoon. Uita ja pyörittele paistettuja tempehviipaleita kastikkeessa ja asettele ne salaatin päälle. Tarjoa loput kastikkeesta erillisessä astiassa.

3 kommenttia:

Maija Haavisto kirjoitti...

Kuulostaa hyvältä, pitää kokeilla. Parasta syömääni tempehiä olen saanut indonesialaisissa ravintoloissa Hollannissa. Indonesialainen ruoka on muutenkin tosi hyvää, vaikka siinä on sama ongelma kuin monissa muissa Aasian keittiöissä - valmiissa maustetahnoissa on usein ties mitä elukoita.

Anonyymi kirjoitti...

Tämä kuulostaa tosi hyvältä, mutta mistä pääkaupunkiseudulta saa ostettua tempehiä?

Kokki kirjoitti...

Helsingissä Vii Voan Hämeentiellä ja Asian Trading Kolmannella linjalla. Saatavuus vaihtelee. Myös Ekolosta ja Ruohonjuuresta saa, tosin kalliimmalla.