maanantai 1. kesäkuuta 2009

Thaimaalaiset tofuvartaat grillissä


Tofukokeilut jatkuvat. Grillattu thaitofu tuo vaihtelua peinteisiin grillimarinadeihin. Tällä ohjeella marinadia riittää myös grillikasvisten pikamarinointiin. Ohjeella tulee noin 10 varrasta.

Tofujen annetaan marinoitua jäkaapissa kahden yön yli, jotta marinadi läpäisee tofukuutiot kokonaan.

Soijan määrää voi halutessaan pienentää hieman, mutta tofujen kuuluu olla suolaisia.

Thaimaalaiset tofuvartaat grillissä
500 g tofua
1 valkosipulinkynsi
3/4 dl soijaa
1 tl (palmu)sokeria
2 tl thaimaalaista chilitahnaa
5 cm:n pala inkivääriä
1/2 dl vettä
1 tl fermentoitua soijapaputahnaa
1 sitruunaruoho
1/2 lime
2 limenlehteä
1-2 rkl (riisi)öljyä

Vartaisiin:
1 iso punainen paprikaa
5 sipulia
5 herkkusientä
1 iso kesäkurpitsa

Hienonna inkivääri ja valkosipuli. Puserra mehu limestä. Jos sitruunaruoho on pakastettu, sulata sitä muutama sekunti mikrossa ja murskaa sen päätä varovasti lappeellaan olevalla veitsellä. Kun sitruunaruohon avaa tälla tavoin, se myös maustaa marinarin paremmin. Sekoita kaikki marinadin ainekset yhteen.

Tee tofusta isohkoja kuutioita (n. 4 cm x 5 cm). Kääntele tofukuutiot marinadiin ja laita ne jääkaappiin. Kääntele kuutioita seuraavana päivänä, ja anna marinoitua vielä toisenkin yön yli.

Nosta tofut pois marinadista ja leikkaa kasvikset varraspaloiksi. Koska tofut ovat isoina kuutioina, huomioi se myös muissa varraspaloissa. Pikamarinoi kasvispaloja tofujen marinadilla puolisen tuntia. Kokoa vartaat ja sivele niitä grillatessa riisiöljyllä ja marinadin lopuilla, jos sitä on jäänyt vielä jäljelle.

Tarjoa raikkaan salaatin kera.

1 kommentti:

Heikki kirjoitti...

Kuulostaa tosi hyvältä. Millasta toi Thai-chilitahna on? Onks siinä jotain yrttejä myös?

Oon tehny kokeiluja tolla Healthy Boyn soijapaputahnalla, se on kyllä loistavaa kamaa, kiitos vaan vinkistä. Tai itse asiassa meillä on Healthy Boyn Hot Soy Bean Pastea, kun satuin löytämään sitä ekaks (Vii Voanista).