tiistai 16. kesäkuuta 2009

Kolmen pippurin tofu


Tofukokeilut jatkuvat!

Rosee- ja viherpippurit sopivat mainiosti tofulle. Kolmen pippurin tofu valmistetaan ehdottomasti grillaamalla, jotta siitä tulee tarpeeksi rapeaa.

Marinadin annetaan vaikuttaa pari tuntia ennen grillaamista.

Kolmen pippurin tofu
500 g tofua
0,5 dl soijakastiketta
0,5 tl mustapippuria
1 rkl roseepippuria
0,5 rkl viherpippuria
1 tl sinappia
2 rkl punaviinietikkaa
1 tl sokeria
1 tl nestemäistä savuaromia

Leikka tofu noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Riko pippurit morttelissa karkeaksi rouheeksi. Sekoita kaikki marinadin ainekset ja laita tofuviipalett marinoitumaan jääkaappiin ainakin pariksi tunniksi.

Grillaa tofu kypsäksi ja rapeaksi ja tarjoile esim. couscoussalaatin kanssa.

6 kommenttia:

Otto Aanmaa kirjoitti...

Herkullista! Juuri saimme sähkögrillin, ei puutu kuin kesä.

Jael kirjoitti...

Tätä tekee mieli!

Anonyymi kirjoitti...

Näyttää hyvältä. mistähän saa nestemäistä savuaromia?

Kokki2 kirjoitti...

Helsingissä savuaromia saa ainakin Stokkalta ja Behnfordsilta, joka sijaitsee WTC-talossa.

Anonyymi kirjoitti...

oppineet paljon

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos ohjeesta! Tätä on tullut kokeiltua jo muutaman kerran. Yleensä en kovin pippurisista ruuista pidä, mutta tämä on kyllä poikkeus :) Myös lihistitutut ovat tykänneet.