tiistai 7. heinäkuuta 2009
Tempeh-leivät herneenversokastikkeella
Idea täytetyistä tempeh-leivistä sai alkunsa eräässä vegaanikahvilassa Lontoossa.
Tempeh paistetaan ensin pannulla ja maustetaan brandylla, joka pehmentää ja syventää sen pähkinäistä makua.
Herneenversokastike on parasta tehdä luomuherneenversoista. Se ei säily jääkaapissa kauaa, joten käytä se mieluiten samana päivänä.
Tempeh-leivät herneenversokastikkeella
pala kurkkua
muutama retiisi
muutama salaatinlehti
ruisleipää
200 g tempehiä
1/4 - 1/2 dl brandya
1 rkl soijakastiketta
1/2 dl vettä
mustapippuria
rypsiöljyä
1 ruukku luomuherneenversoja
1 dl maustamatonta soijajogurttia
2 rkl sitruunaa
ripaus suolaa
pieni tilkka oliiviöljyä
kourallinen tuoretta minttua
Leikkaa tempeh puolen sentin paksuisiksi siivuiksi. Kuumenna öljy pannulla ja paista tempehit molemmilta puolilta kullanruskeiksi. Sekoita brandy, vesi ja soita keskenään ja lisää pannulle. Laske paistolämpötilaa ja odota että neste haihtuu pois. Lisää mustapippuria ja ota tempehit pois liedeltä.
Laita herneenversot monitoimikoneeseen ja hurauta mössöksi. Lisää minttu ja öljy ja käytä konetta vielä hetki. Kaavi tahna pois ja sekoita siihen soijajogurtti, sitruunamehu ja suola.
Kokoa tempeh-leivät: sivele ruisleipäviipaleille hieman margariinia, viipaloitua kurkkua ja esim. retiisejä, tempeh-viipaleita ja herneenversokastiketta.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
2 kommenttia:
Mä en ole koskaan vielä maistanut tempehiä.Nyt kun olin Suomessa seisoin olisko se ollut Vii Voanissa ja miétin ostanko vai en, mutta ulkonäkö siinä vähän tökki. Täytyy katsoa jos täältä löytýisi, kai sitä pitää kerran kokeilla,...
Toi brandy-lisä vaikuttaa hyvältä idealta, vaikka tempeh on kyllä hyvää muutenkin..
Lähetä kommentti