tiistai 16. kesäkuuta 2009
Kolmen pippurin tofu
Tofukokeilut jatkuvat!
Rosee- ja viherpippurit sopivat mainiosti tofulle. Kolmen pippurin tofu valmistetaan ehdottomasti grillaamalla, jotta siitä tulee tarpeeksi rapeaa.
Marinadin annetaan vaikuttaa pari tuntia ennen grillaamista.
Kolmen pippurin tofu
500 g tofua
0,5 dl soijakastiketta
0,5 tl mustapippuria
1 rkl roseepippuria
0,5 rkl viherpippuria
1 tl sinappia
2 rkl punaviinietikkaa
1 tl sokeria
1 tl nestemäistä savuaromia
Leikka tofu noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Riko pippurit morttelissa karkeaksi rouheeksi. Sekoita kaikki marinadin ainekset ja laita tofuviipalett marinoitumaan jääkaappiin ainakin pariksi tunniksi.
Grillaa tofu kypsäksi ja rapeaksi ja tarjoile esim. couscoussalaatin kanssa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
6 kommenttia:
Herkullista! Juuri saimme sähkögrillin, ei puutu kuin kesä.
Tätä tekee mieli!
Näyttää hyvältä. mistähän saa nestemäistä savuaromia?
Helsingissä savuaromia saa ainakin Stokkalta ja Behnfordsilta, joka sijaitsee WTC-talossa.
oppineet paljon
Kiitos ohjeesta! Tätä on tullut kokeiltua jo muutaman kerran. Yleensä en kovin pippurisista ruuista pidä, mutta tämä on kyllä poikkeus :) Myös lihistitutut ovat tykänneet.
Lähetä kommentti