keskiviikko 14. huhtikuuta 2010

Pähkinäinen tofucurry


Täyteläisen pähkinäinen gado gado -kastike sopii erinomaisesti curryn pohjaksi. Gado gado -salaatin ohjeella kastiketta tulee niin runsaasti, että siitä riittää curryynkin.

Kastikkeen voi myös pakastaa, jolloin curryn valmistaminen nopeutuu huomattavasti. Koska kyseessä on indonesialainen ruoka, voi tofun korvata mainiosti myös tempehillä.

Pähkinäinen tofucurry

250 g tofua
4 rkl soijakastiketta
öljyä

1,5 dl gado gado -kastiketta
1-2 dl vettä
3 rkl soijakastiketta
2 rkl makeaa soijakastiketta
1-2 tl Sambal oelek -chilitahnaa
1 punainen paprika
2 shalottisipulia
1/2 kesäkurpitsa
200 g vihreitä pakastepapuja
öljyä

Kuutioi tofu ja paista se kullanruskeaksi. Mausta soijalla.

Pilko sipulit pieneksi ja kesäkurpitsa ja paprika paloiksi. Kuumenna öljy kattilan pohjalla ja kuullota sipuleita pari minuuttia. Lisää muut vihannekset ja paista muutama minuutti. Lisää kastike, vesi ja mausteet sekä vihreät pakastepavut. Anna muhia viitisen minuuttia ja lisää viimeiseksi tofu. Sambal oelek -tahnaa voi lisätä oman chilinsietokyvyn mukaan.

Hauduta kymmenisen minuuttia, mutta varo etteivät kasvikset mene ylikypsiksi. Tarjoile keitetyn riisin kanssa.

3 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Namskis! Salaatti kuulosti herkulliselta ja nyt myös tämä...

Eeva kirjoitti...

Superherkun näköinen! Heti nousi matkakuume Indoneesiaan.. Tilataan siis yksi annos pähkinäistä tofucurrya ja matka eteläiselle pallonpuoliskolle.

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Löysin sattumalta blogisi, onpa hyvän kuuloisia ruokia täällä! :) Tuota pähkinäistä tofucurrya on kyllä pian päästävä kokeilemaan, näyttää herkulliselta. :)