tiistai 15. syyskuuta 2009
Tofukalapuikot
Klassikko on syntynyt! Jostain syystä koulun kalapuikkoja muistelee välillä haikaillen, ja siitä lähti idea kokeilla tofu"kala"puikkoja.
Salaisuus piilee merilevässä ja marinoimisessa. Ensin keitetään mausteliemi, jossa tofujen annetaan marinoitua vähintään yhden yön yli jääkaapissa.
Merileväsalaatti on valmisseos, jossa on erilaisia merileviä. Sitä myydään ainakin Ruohonjuuressa ja Ekolossa. Marinadiin voi lisätä myös yrtti-kalamaustetta tuomaan makua.
Marnoituneet tofut leivitetään korppujauho-mausteseoksessa ja paistetaan rapeiksi. Tofu"kala"puikot tarjotaan tietysti perunamuussin ja tartar-kastikkeen kera.
Tofukalapuikot
500 g tofua
marinadi:
7 dl vettä
1 dl kuivaa valkoviiniä
1,5 rkl kuivattua tilliä
3 tl kasvisliemijauhetta
1,5 arkkia kuivattua norilevää
4 valkopippuria
1 tl suolaa
leivitys:
1 dl korppujauhoja
1 dl maustamatonta soijajugurttia
2-3 rkl merileväsalaattia
1 rkl kuivattua tilliä
1/2 tl suolaa
rypsiöljyä paistamiseen
Mittaa vesi ja kaikki muut marinadin ainekset kattilaan. Kuumenna ja anna kiehua 3-5 minuuttia. Nosta liemikattila hellalta ja anna sen jäähtyä.
Leikkaa tofusta kalapuikon kokoisia puikkoja. Upota puikot marinadiin ja laita jääkaappiin maustumaan yön yli.
Levitä jugurtti lautaselle ja tee toiselle lautaselle korppujauho-suola-tilli-merileväseos. Pyöritä puikot ensin ohuelti soijajugurtissa ja sen jälkeen korppujauhoissa. Paista rypsiöljyssä kullanrapeiksi ja nauti heti perunamuussin ja tartar-kastikkeen kera.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
9 kommenttia:
Tämähän onkin mielenkiintoinen resepti! Pakko kokeilla, kun paikkakunnaltakin sattuu löytymään Ekolo.
Tätä pitääkin kokeilla! Muutenkin hienoja tofujuttuja tuolla alempana:-)
Kuulostaa kyllä herkulliselta ja ehdottomasti kun budjetti antaa myöten kokeilen tätä :)
Kuulostaapa hauskalta! Pitää kyllä kokeilla.
todella mielenkiintoinen resepti! Ite tein aikoinaan tofupuikot ihan vaan tyylillä - leikka ja leivitä :D Ja pahaltahan ne tottakai maistuivat. Tätä testataan!
Hyödyllinen blogi ja terveisiä Vallilasta! Huomenna tulossa vegaani-illalliselle niin varmasti löydän täältä jotain kokattavaa mitä muutkin syövät. :)
Tätä voisikin kokeilla, jos joskus on aikaa. :)Tuntuu vaan etten saa tofusta aikaiseksi mitään syötävää, paitsi kastikkeen.
Loistava keksintö, otetaanpa resepti heti talteen!
Vegan Lunch Box -kirjassa on resepti, jossa tofu vain leikellään palasiksi ja sitten leivitetään korppujauhojen, jauhetun mantelin ja jauhetun merilevän seoksessa. Minusta ovat varsin maukkaita, olen tehnyt useaan kertaan.
Lähetä kommentti