keskiviikko 3. joulukuuta 2008

Tofun marinoiminen savuoluella


Tämä marinadi keksittiin sattumalta savuolutta maistellessa, ja resepti on todella yksinkertainen:

Savuoluella marinoitu tofu

1/2 pll Alkon savuolutta
(Aecht Schlenkerla Rauchbier Märzen)

1/2 dl soijkastiketta
mustapippuria
2-3 valkosipulin kynttä

500 g tofua

Leikkaa tofu noin sentin paksuisiksi viipaleiksi, asettele ne laakeaan astiaan ja peitä marinadilla. Anna muhia yön yli jääkaapissa.

Seuraavana päivänä ota viipaleet liemestään ja paista pannulla. Maku paranee, jos kaadat paistamisen loppuvaiheessa marinointilientä hieman pannulle ja annat sen imeytyä tofuun. Rouhi myös reilusti mustapippuria sekaan, ja lisää tarvittaessa soijakastiketta.

5 kommenttia:

Heikki kirjoitti...

Loistoidea, pitääkin kokeilla!

Anonyymi kirjoitti...

Kuulostaa tosi hyvältä! Mahtaakohan tuo savuolut olla vegaanista?

Kokki2 kirjoitti...

Hyvä kysymys! Jotkut tummat oluethan eivät tosiaan ole vegaanisia. Laitoin Alkoon kyselyä asiasta. Katsotaan vastaavatko he.

Kokki2 kirjoitti...

Alkon asiakasneuvonnasta tuli tänään tälläistä postia:

"kiitos viestistäsi. Panimotuotteiden ostajamme on nyt tarkistanut Aecht Schlenkerla Rauchbier Märzen -oluen valmistuksen ja kertoo, että oluen valmistuksessa ei ole käytetty entsyymejä, jotka olisivat eläinperäisiä. Olut on siis vegaanille sopiva."

Merituuli kirjoitti...

kuulostaa hurjan hyvältä. täytyypä pistää kokattavien piiiiiiitkään listaan.