torstai 4. joulukuuta 2008

Tempeh Italiano


Tempeh tuo vaihtelua tofuun, vaikka joidenkin mielestä sen ominaismaku on liian vahva. Marinoimalla tempehistä saa muokattua paremmin omaan makuunsa sopivan.

Tämä ohje on alunperin The new soy cookbookista. Oman yrttisekoituksen valmistaminen voi kuulostaa ylimääräiseltä vaivannäöltä, mutta se säilyy pitkään ja kun sitä valmistaa isomman määrän kerralla, riittää siitä moneen marinointikertaan.

Yrttiseos
1 rkl kuivattua oreganoa
1 rkl kuivattua basilikaa
2 tl kuivattua timjamia
2 tl kuivattua rosmariinia
2 tl paahdettuja fenkolin siemeniä

Tempeh Italiano
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl balsamiviinietikkaa
1 rkl soijakastiketta
1 iso murskattu valkosipulinkynsi
2 tl yrttiseosta (kts. ylempää)
oman maun mukaan chilihiutaleita

250g tempehiä

Valmista marinadi, viipaloi tempeh joukkoon ja anna marinoitua yön yli. Paista pannulla rapeaksi.

3 kommenttia:

Niina kirjoitti...

mistä saa tempehiä?

Kokki2 kirjoitti...

Tempehia saa ainakin täällä Helsingissä Vii Voanista Hämeentieltä ja Aseanic Trading-kaupasta Kolmannelta linjalta.

Anonyymi kirjoitti...

Aijai mitä herkkua tämä oli! Sattuneesta syystä marinoituivat jääkaapissa lähemmäs vuorokauden, ja makujen tasapaino oli tässä vaiheessa niin korkealla asteella että luulen löytäneeni jotain oleellista balsamicosta. Kiitos vaan :)