maanantai 26. tammikuuta 2009

Punajuurisosekeitto


Punajuuri on yksi lempijuureksiamme. Tämä keittoresepti on hieman muunneltu versio Vegetarian party food -keittokirjan ohjeesta.

Punajuurten makeus yhdistyy sitruunan kirpeyteen ja kookoksen täyteläisyyteen. Käytimme kiinteää kookostiivistettä, jota saa ostettua esim. Vii Voanista. Siinä on mukana kookoslihaa, joka tuo keittoon enemmän rakennetta kuin kookosmaito.

Punajuurisosekeitto

500 g keitettyä punajuurta
1 litra vettä
2 kasvisliemikuutiota
150 g kookostiivistettä
1 sitruunan raastettu kuori
1/2 sitruunan mehu
2 valkosipulinkynttä
2 tl jauhettua juustokuminaa

Keitä punajuuret kuorineen kaikkineen hyvin suolatussa vedessä kypsiksi, noin 30 minuuttia.

Laita vesi ja kasvisliemikuutiot kattilaan ja kiehauta. Lisää kookostiiviste joukkoon ja sekoita, kunnes se liukenee kokonaan.

Kuori punajuuret ja laita ne, sitruunan mehu ja kuori, kumina, valkosipuli monitoimikoneeseen ja hurauta ne tasaiseksi pyreeksi. Jos massa tuntuu liian kiinteältä, lisää pieni tilkka vettä. lisää punajuuriseos kattilaan ja anna hautua pienellä lämmöllä 10 minuuttia.

Tarjoile tuoreen persiljan kera.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Punajuurikeitto on kyllä tosi hyvää! Puutarhurikoulussa meillä oli ruokana muutaman kerran kikherne-punajuurikeittoa, jota mun on pitänyt tehdä itsekin, mutta olin jo ehtinyt unohtaa koko jutun.

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Kiitos hyvistä resepteistä!

Onko tässä reseptissä kyseessä kumina vai juustokumina? Ja mitenkäs tulisi toimia jos laitan kookostiivisteen tilalla kookosmaitoa?

Laura kirjoitti...

Kookostiiviste on sikäli aika olennainen tässä reseptissä, että se tuo keittoon tekstuuria. Mutta kokeile vaikka parilla desillä kookosmaitoa ja vähennä veden määrää samassa suhteessa.