torstai 8. tammikuuta 2009

Omena- ja mustikkapiirakat


Nämä yksinkertaiset piirakat edustavat meidän taloudessa harvinaista herkkua: leipomista. Ohjeet ovat ainakin meidän makuumme todella makeita, mikä on sikäli hyvä asia, ettei koko piirakka katoa kerralla.

Taikinan ohje on peräisin Vegaanin kasviskeittokirjasta, ja täytteiksi voi tietysti laittaa muutakin kuin omenaa tai mustikkaa.

Mustikkapiirakka

150g kasvismargariinia
2 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
tilkka soijamaitoa tai vettä

täyte
4 dl mustikoita
2 rkl perunajauhoa
2 rkl sokeria

Vaahdota margariini ja sokeri. Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja lisää ne "vaahdon" joukkoon. lisää pieni tilkka vettä tai soijamaitoa. Öljyä ja korppujahoita piirakkavuoka ja kaada taikina siihen. Painele se tasaiseksi kerrokseksi vuokaan.

Paista 200-asteisessa uunissa reilut 10 minuuttia. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään ja lisää taikinapohjan päälle. Jatka kypsentämistä vielä noin 20 minuuttia. Tarjoa esim. vaniljasoijajäätelön kanssa.

Omenapiirakka

valmista taikina kuten edellä

täyte
2 omenaa
1 rkl kanelia

Valmista taikina mustikkapiirakan ohjeen mukaan. Leikkaa omenat ohuiksi siivuiksi ja sekoita niiden joukkoon kaneli. Valmista kuten mustikkapiirakka, korvaa täyte omenatäytteellä. Tarjoile esim. Go Greenin vaniljakaurakastikkeen kera.

1 kommentti:

Jael kirjoitti...

Nam, tuota tekee mieli, pakkasessa onkin pakastemustikoita..