perjantai 4. joulukuuta 2009

Maa-artisokkamuhennos



Maa-artisokkamuhennos

500g maa-artisokkaa (luomua)
1 sipuli
1 peruna
2 valkosipulinkynttä
2dl kasvislientä
1 dl valkoviiniä
1/2 tl timjamia
1/2 tl rakuunaa
mustapippuria
kourallinen tuoretta persiljaa
oliiviöljyä

Pese ja kuori maa-artisokat ja peruna. Leikkaa ne noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Pilko sipuli ja valkosipuli silpuksi.

Laita oliiviölyjä kuumenemään ja kuullota sipuli ja valkosipulit. Lisää muut ainekset, mausteet ja nesteet ja jätä hautumaan noin 15 minuutiksi. Kokeile välillä maa-artisokan kypsyyttä, sillä tarkoitus ei ole että se menee ylikypsäksi mössöksi. Viimeistele ripottelemalla persiljasilppua muhennoksen päälle.

Tarjoile esim. itse savustetun tofun kanssa.

1 kommentti:

anu kirjoitti...

Hei, aivan mahtava blogi! Ohjeet ovat todella houkuttelevia, mutta minulle niiden toteuttamisessa on yksi ongelma: en tiedä, mistä näitä kaikkia ruoka-aineita saa. Olen vasta kasvisruuanlaittourani alkutaipaleella, eivätkä kaikki erikoisliikkeet ole minulle vielä tuttuja. Voisitko tehdä postauksen, jossa listaisit kaikki erikoisemmat ruoka-aineet ja kaupat, josta kutakin löytyy? Monien reseptien yhteydessä kauppoja on mainittukin, mutta olisi helpointa, jos kaikki myyjät löytyisi samasta listasta, johon voisi olla etusivulla linkki. :)